Onko Suomi enää itsenäinen? Pikemminkin tässä voidaan enää puhua jonkinasteisesta autonomiasta, jota sitäkin ollaan kovaa vauhtia menettämässä.Silloin kun EU:hun oltiin liittymässä, eräs nainen rauhoitteli telkkarissa, että eivät ne saunaa meiltä vie.No Suomessa on aina aina saunottu ja tullaan varmaan aina saunomaan. Jotakin muuta ollaan kyllä menetetty ja menettämässä. Oma raha ja talouspolitiikka mäni jo ja pian menee kai demokratian rippeetkin. Sitten jää enää itsenäinen puolustus, jota sitäkin viedään koko ajan kaltevalle pinnalle.
 

Minä kannatan vain ja ainoastaan Suomen itsenäisyyttä, mutta vertailun vuoksi voisi esittää väitteen, että Suomi oli Venäjän osana jopa itsenäisempi kuin nykyään EU:ssa. Jos puolustusta ulospäin ei oteta huomioon, tämä nimittäin pitää paikkansa. Meillä oli esimerkiksi oma valuutta. Kannattaa muistaa myös, että yleinen ja yhtäläinen ääni- ja ehdolleasettumisoikeus tuli ensimmäisenä maailmassa voimaan juurikin Suomessa. Tällaiset asiat kannattaisi muistaa ja olla niistä ylpeitä. Demokratia toimii sitä paremmin mitä lähempänä se on ihmisiä ja EU on hyvin demokratiaa rapauttava koneisto. Nyt meitä nimittäin viedään (EU:n virkamiesten toimesta) TTIP-sopimukseen, joka vaarantaa demoratian ja asettaa lisäksi esimerkiksi ulkomaiset yhtiöt Suomen lakien yläpuolelle. Sitten kun päästään vielä NATO:on voidaankin viimeistään valita jompikumpi ylläolevista nimiehdotuksista

 

Barack Obama, Angela Merkel ja Jean-Claude Juncker sopivat Brisbanen G20-kokouksessa TTIP-neuvottelujen kiihdyttämisestä. Pumaskan pitäisi olla valmiina vuoden sisällä. Suomen valta- ja rahajohtoinen media (ilkeällä tuulella voisi sanoa, että se on joukko talutusnuorassa kulkevia koulutettuja koiria) luonnollisesti keskittyi kokousta käsitellessään lähinnä Putinin saamaan kohteluun. Tähdennän, että EN pidä Suomen eduskuntaa edes nyt minään itsenäisenä, kansallisena ja aidosti demokraattisena päätöksentekoelimenä. Sekin vähä mikä siinä enää edes toimii kansalaisten tahdon kanavana - tuokin kanava on täynnä patoja ja sen seisova vesi löyhkää - vaarannetaan tuolla sopimuksella. Eliitin Unioni on jo nyt vienyt suomalaisten aidon vaikutusmahdollisuuden asioihinsa Brysselin valtavaan sokkelolabyrinttiin. TTIP-sopimuksen haitallisuudesta demokratialle ovat allekirjoittaneet julkilausuman 49 suomalaista tutkijaa. Mukana ovat muiden muassa professorit Risto Alapuro, Martin Fougère, Martti Koskenniemi, Heikki Patomäki ja Teivo Teivainen.

Euro taas on ihan oma lukunsa. Paavo Lipponen valehteli EU:hun liityttäessä, että se ei tarkoita euroon liittymistä. Kun aika tuli, hän kuitenkin sanoi että Maastrichtin sopimus velvoittaa Suomen liittymään yhteisvaluuttaan. Nykytilanteessa kannattaa huomata, että Suomi on pohjoismaista ainoa, joka kuuluu Euroalueeseen. Norja ja Islanti eivät kuulu koko Unioniin ja Tanskalla taas on useita erityisrajoitteita yhdentymisessä, valuutan lisäksi muun muassa koskien ylikansallista yhteistyötä oikeus- ja sisäasioissa. Lipponen on nyt kovasti huolissaan mahdollisuudesta poistaa ruotsin kielen pakollisuus kouluopetuksesta. Ehkä hänen olisi nyt hyvä olla huolissaan jostain muustakin.

Suomen mediaa eivät nämä minun huolenaiheeni paljon paina. Rahan, median ja vallan epäpyhä kolmikanta keskittyy lietsomaan Venäjä-pelkoa häivyttääkseen sen tosiasian, että itsenäisyys ja kansanvalta vaihdetaan länsirahaan. Ja sen rahankin kanssa on vähän niin ja näin, ei taida päätyä suurille massoille. Toisin kuin EU:hun liityttäessä luvattiin, hyvinvointiyhteiskuntamme on muuttumassa pahoinvointiyhteiskunnaksi. Isolle osalle ihmisistä. Vaikka tällaiset ovat vain jäävuoren huippu - ja uutisointi voi vääristää kokonaiskuvaa - taas oli uutinen, että äiti oli tappanut kaksi lastaan. YLE:n viimeinen niitti omaan hautaansa taas oli se, kun se ilmoitti julkisesti perustavansa stasi-listan, johon Venäjämielisten tai Venäjää puolustavia näkemyksiä esittävien ihmisten nimiä aletaan keräämään. Tällaista toimintaa ei voi eikä saa hyväksyä! Meillä on tuleva sukupolvi kasvamassa ja jos pirulle antaa pikkusormen, se vie koko käden. Joten on parempi vain näyttää keskisormea. Tuollaisten julistusten tarkoituksena on kaksi asiaa 1) pelotella vääriä mielipiteitä omaavia henkilöitä olemaan hiljaa 2) pelotella muita ihmisiä, että väärinajattelijat ovat jotakin salaperäisiä "Venäjä-trolleja". Siis vieraan valtion palkkaamia agentteja tai muuten vain disinformaatiota syytäviä koneita. Kun niitä on kuulkaas juuri tuolla valtamedian puolella toiseen suuntaan. YLE itsekin on näissä asioissa vain NATO:n sanomisia toistava papukaija. Minkäänlaista syvällistä analyysiä tai aidosti oivaltavaa ja kyseenalaistavaa perpektiiviä YLE-hesari-iltapäivälehdet akselilta on turha odottaa tietyissä asioissa. Ei edes pienintäkään pyrkimystä objektiivisuuteen tai neutraaliuteen. Irak-pommitusten propagandavideothan alkoivat lennellä jo 90-luvun alussa.

 

Muutenkin poliittisen eliitin johtama Yleisradio alkaa olla turhaakin turhempi pulju. Kovat säästöt, mutta viihdettä ei toki tule kaupallisilta kanavilta tarpeeksi. Pakkoverolla kustannamme, kun sikarikas kirjailija-koomikko röhkii telkkarissa ja kansa nauraa. Tämä on tämä ikuinen kuvio miten tyhmää kansaa a) hallitaan sirkushuveilla b) siirretään huomio omista asioista keksimällä vihollinen. Armeijamme johto taas tuntuu osittain olevan - tai ainakin sen asiantuntijat - pitkän ajan kuluessa itse itsensä aivopesseitä pökkelöitä ja länsihypettäviä pellejä.. Propagandamyllyt jauhavat, kansalta viedään valta, Suomelta itsenäisyys. Lappeenrannassakin leipäjonot lisääntyvät, pakkotyöt alkavat ja työttömyys lisääntyy. Olisiko aika tehdä jotakin? Kaikella kunnioituksella menneille uhrauksille: 6.12. vanhempi polvi polttaa kynttilää tippa linssissä, mutta meidän on ajateltava enemmän tulevia kuin menneitä sukupolvia. Maailma muuttuu vinhaa vauhtia, eikä oikein kukaan tiedä mitä huominen tuo tullessaan. Siksi meidän on pidettävä päätösvalta ja toimintakyky itsellämme. Pelkästään lastemme takia Suomen itsenäisyys on palautettava ja sitä on puolustettava.

http://ttipjulkilausuma.wordpress.com/2014/05/07/tutkijat-huolissaan-eun-ja-usan-valisista-kauppaneuvotteluista/

http://vapaakulkija.wordpress.com/2014/11/25/mita-tiedat-tisa-sopimuksesta/